omslag Verborgen Bloesem

Mijn eerste boek:  Verborgen Bloesem

Welkom! Mijn naam is Jolanda de Faria- van der Velden. Waarschijnlijk heb je één van mijn boeken gelezen of ben je gewoon nieuwsgierig naar de achtergronden van Verborgen Bloesem of Belofte van Licht.

Ik ben in 1966 geboren in Delft. Na een aantal jaren zijn mijn ouders verhuisd en via Rozenburg kwamen we terecht in Stellendam, een vissersdorpje op het mooie eiland Goeree Overflakkee.

Ik ging 1984 studeren aan de Pabo in Rotterdam. Eigenlijk wilde ik graag naar de kunstacademie maar ik had de pech om in een klas terecht te komen met een aantal ‘kunstenaarskinderen’, zij schroefden het gemiddelde cijfer zo hoog op dat mijn broer en ik in de zesjes-zone belandden. Toen we het jaar daarop ons examenwerk ophaalden, zat er een briefje bij van de leraar:

Als ik nu jullie werk zou beoordelen, zouden jullie in de achten en de negens zitten…

Tja, toen was mijn koers al aangepast, ik had al één jaar Pabo erop zitten en was niet zo ambitieus dat ik toelating durfde te doen op de Willem de Kooning. Een aantal jaar geleden heb ik dat trouwens wel gedaan en ik was aangenomen! Maar door omstandigheden, ben ik uiteindelijk niet aan de studie begonnen.

Foto school

De leukste basisschool van Goeree-Overflakkee

Ik kwam dus terecht op de Pabo en heb daar mijn opleiding afgerond in 1988. Ondertussen heb ik al meer dan 30 jaar ervaring voor de klas. Ik werk sinds 1997 in Den Bommel; een kleine Jenaplanschool met combinatiegroepen en heb zo’n beetje elke groep wel gehad. Na een flink aantal jaren in de bovenbouw (groep 6/7/8), ben ik geswitcht naar groep 3/4/5. Het is hard werken op een kleine basisschool maar ik ben ontzettend trots op de kwaliteit die we met ons kleine team neerzetten!

Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Middelharnis in een gezellige straat.
In mijn blog noemde ik al dat ik op het creatieve gebied veel heb meegekregen: tekenen, schilderen, musiceren, toneel spelen, oplossingsgericht denken. Maar datgene wat me hier heeft gebracht is natuurlijk: schrijven! In 2015 ben ik gewoon maar eens begonnen (zie eerste blog) en nu staan er al twee boeken van mij in de boekhandel: Verborgen Bloesem en Belofte van Licht.

De reacties op mijn boek zijn zeer positief, een aantal kun je terugvinden op Bol.com maar ook op Gospel.nl, Christelijkeboeken.info en natuurlijk op de website van mijn uitgever. Uitgeverij Scholten uit Zwolle wilde met mij in zee en juni 2016 kwam Verborgen Bloesem op de markt. In mei 2017 verscheen mijn tweede boek.

In de zomer van 2017 heb ik een interview gehad met PuurTV van Family7. Nieuwsgierig geworden? Je kunt het hier helemaal bekijken. Wil je reageren? Dat kan via het gastenboek. Of als je persoonlijker wilt reageren, kan dat via een e-mail.

Ik zou het erg leuk vinden om een uitnodiging van je te ontvangen voor de vrouwenkring van jullie gemeente om iets over mijzelf en het boek te komen vertellen, er hoort een bijzonder verhaal bij. Als je belangstelling hebt, neem dan even contact op via het contactformulier.